Udostępnianie
Proste, powtarzalne i identyfikowalne pomiary dotyczące nasion, ziaren, proszków i podobnych produktów.
Wszystkie rodzaje kawy można mierzyć za pomocą specjalnego urządzenia CR-410C, które jest wyposażone w niestandardowy przymiar i przesuwny uchwyt na próbki, co umożliwia uzyskanie powtarzalnych i dokładnych pomiarów wszystkich rodzajów produktów do produkcji kawy w ramach indeksu opracowanego przez SCAA. Dzięki temu operatorzy mogą szybko i łatwo przeprowadzać kontrole jakości wszystkich rodzajów kawy.
Korzystając z modelu CR-400/410 i specjalnie opracowanego akcesorium w postaci prasy proszkowej, operator może szybko i wielokrotnie pobierać próbkę ze sproszkowanego produktu. Wystarczy docisnąć proszek na twardej i jednolitej powierzchni i wykonać pomiar za pomocą szkła optycznego, aby uzyskać dane dotyczące kolorów, umożliwiające podjęcie określonych działań.
Korzystając ze skierowanego do góry portu pomiarowego modelu CR-5 i jego szalki Petriego, operator może napełnić szalkę Petriego soczewicą, roślinami strączkowymi, ziarnami lub podobnymi produktami w celu wykonania pomiarów koloru na potrzeby kontroli jakości lub procesu. Próbki należy uzupełniać do odpowiedniej głębokości, a w przypadku niektórych próbek można skorzystać z ponowienia procedury w celu przeprowadzenia uśrednionych pomiarów.