Udostępnianie
Dokładne i przyjazne dla użytkownika systemy pomiaru koloru do kontroli jakości napojów, barwników, przypraw i innych płynów w przemyśle spożywczym.
Przyprawy nieprzezroczyste, takie jak ketchup, sos barbecue czy majonez, można mierzyć za pomocą zestawu szalek Petriego i przenośnego przyrządu, np. modelu CR-400 lub częściej stosowanych modeli CM-5 lub CR-5.
Operatorzy mogą mierzyć kolor i zmętnienie napojów w celu kontroli procesu i jakości. Spektrofotometr stacjonarny CM-5 może być obsługiwany za pomocą wbudowanego wyświetlacza lub po podłączeniu do komputera w celu zapewnienia lepszego raportowania i analizy statystycznej. Model CM-5 może również współpracować z komorą przepływową, a także można go zintegrować z wieloparametrowymi systemami analizy dzięki naszej współpracy z firmą Mettler Toledo.
Komora przepuszczalności modelu CM-5 może być używana do pomiaru soków i miąższy, co umożliwia wybór drogi optycznej kuwet wynoszących 2 mm, 10 mm lub 20 mm w zależności od charakterystyki próbki. Jeśli próbki pozostawiają osad, należy je wymieszać przed pomiarem lub w razie potrzeby.